تحقق مسئوليتهاي اجتماعي يعني آماده سازي زيرساختها براي رسيدن به توسعه پايدار در کشور فولاد مباركه اصفهان بزرگترين واحد اقتصادي و صنعتي كشور با يك حجم عمليات گسترده ساختماني و صنعتي و بكار گيري چندين هزار نفر به صورت مستقيم و يا غير مستقيم در منطقه شروع به فعاليت نمود كه انتخاب اين منطقه با توجه به استعداد و توانائي آن نيازمند يك بررسي و مطالعه دقيق بوده است كه نتايج اين مطالعات پاسخگوئي به نيازهاي مختلف صنعت و منطقه خواهد بود .
مديريت دوران ساخت در شركت فولاد مباركه اصفهان به منظور برآورده كردن نياز هاي متقابل صنعت و منطقه اقدام به ايجاد يك مديريت تحت عنوان مديريت شهري با هدف سازماندهي فعاليت هاي منطقه اي و هماهنگ كردن و ايجاد تعامل بيشتر بين سازمانهاي بيروني با شركت و بالعكسنمود. مسئوليتهاي اجتمايي در فولاد مبارکه اصفهان ، يک فلسفه و رويکرد مديريتي بوده است که از دوران ساخت تاکنون با مجموعه اي از ابزار و راهکارهاي گوناگون و تمهيدات لازم موردتوجه خاص قرار گرفتهاست.
مسئوليتهاي اجتماعي مقوله اي است بسيار گسترده که در شرکت فولاد مبارکه اصفهان با پشتوانه وذخاير گرانقدرمادي و معنوي و درابعاد مختلف در اين زمينه فعال مي باشد که هر يک از آنها مي تواند آينده اي روشن را براي اعتبار شرکت ترسيم نمايد. گنجينه هاي علمي و معنوي نيروي انساني شرکت فولاد مبارکه اصفهان همواره به عنوان چراغي هميشه فروزان درمسير پر پيچ و خم صنعت فولاد کشور نور افشاني کرده و سعي نموده تا با ارج نهادن به ارزشهاي انساني و اسلامي و تربيت نيروهاي متخصص و متعهد و مدبرنقش خويش را در شکوفايي صنعت کشور ايفا و مسئوليتهاي اجتمايي را با تکيه بر اعتماد به نفس ملي محقق سازد. تحولات شگرفي که بوسيله حضور شرکت فولاد مبارکه اصفهان درعرصه هاي مختلف اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي ، ورزشي ، علمي و... بوجود آمده است، نشان ازتدوين استراتژي برنامه ريزي شده و بلند مدت مديران عالي شرکت در اجراي مسئوليتهاي اجتماعي آن مي باشد.
توانمند سازي نيروهاي متخصص ، توانمندسازي پيمانکاران و افزايش قدرت ريسک آنان در پروژه هاي ملي و بين المللي ، ايجاد اشتغال مستقيم و غير مستقيم ، توانمندسازي حمل ونقل جاده اي و ريلي کشور ، فعال سازي صنايع بالادست و پائين دستي فولاد در کشور ، تحکيم ارتباط صنعت با دانشگاه ها و مراکز علمي و پژوهشي ، آموزش کارآموزان موسسات آموزش عالي کشور ، مشارکت در طرح هاي عمراني ، آموزشي ، ورزشي و زيست محيطي ، تحول در ورزش کشور ، مشارکت در تدوين استانداردهاي ملي ، اجرايي شدن خصوصي سازي در شرکت و مشارکت در سهام عدالت ، رعايت استانداردهاي ملي و بين المللي درتوليد محصول ، خدمات ، محيط زيست ،صادرات محصول و...
کمک به مراکز خيريه و عام المنفعه ، طراحي الگوي مسکن براي مددجويان بهزيستي و کميته امداد ،اجراي طرحهاي آبخيزداري و کنترل سيلاب ، ارتباط باصدا و سيما و مطبوعات اطلاع رساني از طريق پورتال شرکت ، بومي سازي صنعت فولاد در کشور ، مشارکت در ساخت مراکز آموزشي (ابتدايي، راهنمايي، دبيرستان ، مرکز پيش دانشگاهي) ، مشارکت در ساخت سالن هاي ورزشي ، کمک به توسعه فضاهاي آموزشي دانشگاهها ، توسعه مراکز بهداشتي و درماني ، برگزاري مسابقات استاني قران و معارف علوي ، مشارکت در ساخت مراکز آموزشي در مناطق زلزله زده بم ، حضور در کتب درسي و آموزشي ، طرح تحقيقاتي گونهشناسي بعنوان پاپلوت تحقيقاتي در کشور و... گوشه اي از رسالت تحقق يافته مسئوليتهاي اجتماعي شرکت فولاد مبارکه اصفهان مي باشد. از سوي ديگر در فرهنگ انقلاب اسلامي توجه به نيازهاي اوليه مردم به عنوان يك ارزش مطرح بوده و هست و بديهي است كه ارتقاء فرهنگ جامعه از اولويت هاي مسلم و ضروري براي منطقه استقرار صنعت بزرگي چون فولاد مباركه مي باشد و براساس همين باور خدمات زيادي را در خصوص امورتوسعه اي منطقه اي انجام داده است كه گوشه اي از اين خدمات را مي توان در ابعاد زير برشمرد :
پروژه ها و طرح هاي عمراني 57 مورد شامل جاده ، پل ، روكش آسفالت ، گازرساني .
پروژه ها و طرح هاي آموزشي ، فرهنگي 33 مورد شامل مدارس ابتدائي ، راهنمايي ، دبيرستان ، سالن اجتماعات ، آزمايشگاه علمي مدارس ، مركز پيش دانشگاهي ، سالن اجتماعات .
پروژه ها و طرح هاي بهداشتي و درماني و كلينيكي 5 مورد شامل بهداري ، حمام ، كلينيك ، مركز توانبخشي .
پروژه ها و طرح هاي زيست محيطي و منطقه اي 33 مورد شامل ساخت استخر ذخيره آب ، عايق كاري نهر هاي انتقال آب كشاورزي روستائيان ، طراحي و اجراي طرح پخش سيلاب ، طراحي و اجراي سد خاكي ، مطالعات طرح آبخيز داري ( هدايت مسيل هاي منطقه ) ، حفظ مراتع ، ايجاد و توسعه فضاي سبز.
پروژه ها و طرح هاي ورزشي 13 مورد شامل : سالن ورزشي ، سالن ورزشي خواهران ، سالن ورزشي باستاني ، هيات هاي ورزشي .
اين مديريت در راستاي اقدامات توسعه اي منطقه ، مطالعات و تحقيقاتي را با هماهنگي و همكاري مراكز علمي و دانشگاهي و سازمانهاي ذيربط انجام داده است كه به عناوين بعضي از آنها اشاره مي گردد .
مطالعات و تحقيقات « شناخت كميت و كيفيت آلودگي هاي احتمالي موثر بر منطقه ».
مطالعات و تحقيقات « بررسي آثار الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني بر صنايع فولاد كشور بويژه شركت فولاد مباركه اصفهان ».
مطالعات وتحقيقات « آثار اشتغال ناشي از استقرار شركت فولاد مباركه در منطقه ، استان و كشور »
مطالعات « كنترل سيلاب با هدف اجراي طرحهاي آبخيزداري و هدايت مسيل هاي منطقه و ایمن سازی مناطق مسکونی و کشاورزی در مقابل حوادث ناشی از سیل» .
مطالعات طرح تحقيقاتي گونه شناسي
طرح همگرايي صنعت و جامعه
در پايان اميدآن را داريم كه با استعانت از خداوند متعال و حمايت مسئولين استان و منطقه و حمايت هاي مديريت عالي شركت و با توجه به محدوديت هاي قانوني و مالي بتوانيم با تعامل بيشتر با منطقه در جهت امور توسعه اي منطقه و ارتباطات متقابل گامهاي بيشتري را برداريم . مديريت شهري فولاد مبارکه ضمن تشكر از همه مسئولين و همكاران گرامي ، آماده دريافت نظرات و پيشنهادات سازنده در راستاي پيشبرد اهداف و مسئوليت هاي محوله مي باشد .